neljapäev, 7. detsember 2017

Teel Port Macquariest Sydneysse

Kui me looduses koaalasid ei näe, siis tuleb leida selline koht, kus neid näeks. Selleks külastasime Port Macquaries koaalade hospitali. Sinna tuuakse koaalad, kes mingil põhjusel vajavad tohterdamist. Näiteks on saanud autolt löögi või vaevlevad mõne haiguse küüsis. Reeglina ravitakse nad terveks ning lastakse loodusesse tagasi. Paraku aga ei saagi kõik koaalas piisavalt terveks, et iseseisvalt looduses hakkama saada. Näiteks mõned koaalad, kes on raske haiguse tagajärjel jäänud pimedaks või auto alla jäämise tagajärjel ajukahjustuse saanud. Nemad on koaalade hospitali püsielanikud ning külastajatel on võimalik neid näha ning loomulikult teha annetusi.



Koaala sild ohutuks teeületuseks.

Käisime tuletorni juures delfiine ja vaalu otsimas, kuid paraku ei näinud ühtegi.


Nägime ära ka New South Walesi osariigi kõige suurema langusega kose (200 m) ning kõige kõrgema puu (eukalüpti puu, 7 m).




Ühes kohas autoga sõites tundus nagu metsa oleks saabunud sügis, kõik oli nii kolletunud ja pruun. Lähemalt vaadates aga nägime, et hoopiski oli seda metsa tabanud tulekahju. Polnudki varem näinud, milline mets näeb välja peale punase kuke külaskäiku.


Sai külastatud ka Hunter Valley veinitehaseid. Väga ilus koht, kõik oli nii korras. Imearmsad pisikesed ja suured veinikad. Lisaks degusteerimisele uurisime ka, kas oleks tulevaks hooajaks kellelgi töökäsi vaja, kuid paraku tundub, et meeskonnad on juba komplekteeritud.







Käisime Caves Beachil (koobaste rand). Ilm oli väga palav ja päike säras taevas. Möksisime ennast päiksekreemiga kokku ja läksime randa ja koopaid avastama. Ca 10 minuti pärast läks päike ära ning järgmise ca 10 minuti pärast hakkas juba vihma sadama. Vot sulle ranna nautimist.



Edasi jõudsimegi juba Sydneysse, kus meid võtsid vastu toredad eestlased Lauri, Indrek ja Delmar. Kokku läbisime road tripiga Sydneysse ca 2200 km ning ajaliselt läks meil 9 päeva. Autos magasime 6 ööd, 2 ööd majutasid meid eestlased Gold Coastil.



Lauri, Indreku ja Delmari korter asub Sydneys kaheksandal korrusel. Võrratu vaade.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar