reede, 15. detsember 2017

Tere Sydney!

Nagu viimase postitas lõpus kuulutatud sai, oleme Sydneys. Ja siin on ka kõik inimesed ilusad ja head. :) Autoliiklus on küll veidi kiirem ja signaalitamist ikka kuuleb (ilmselt asiaatide mõjutused).
Kuna ressursid hakkasid meil hõredaks jääma ning poisid m lahkelt peavarju pakkusid, elame elutoas :). Otsustasime Sydneys tööotsimist katsetada ning siis otsustada, kas outbäkki puuvilju korjama (packing and picking) või jääme jõuluks ja aastavahetuseks siia.
Esimene päev Sydneys oli väga tore, Indrekul oli juhtumisi vaba päev ja ta tegi meile sydney lahetuuri. Ehk sõitsime terve päeva paatidega ühest lahesopist teise ja nautisime väga mõnusat ilma, ookeani ja vaateid. Vesi on siin oluliselt külmem ja ujuma veel ei kutsunud. Nägime Ooperimaja igast küljest, Manly randa, Watsons bayd ja palju palju teisi kohti.



Palava päeva puhul tegime ka mõned siidrid :). Nagu piltidelt näha on ilm hää. Muidugi peab lisama, et kui ookeani pealt on tuul, siis see on pigem jahe ning siis tuleb ikka dressipluus selga visata.
 Järgmisel päeval asusime tööd otsima. Aluses ei teadnudki, kust pihta hakata. Tegime online'is, käisime linnas ringi ning küsisime erinevatest kohtadest. Saatsime e-maile.
Kui mõned päevad hiljem saime CVd välja prinditud ja neid jagasime, siis saime ka kohe järgmisel päeval kutse vestlusele ja nö proovipäevale. Läbi Indreku saime ka paadi peale tööd, kuid see on pigem 2xnädalas. Ja kui paadi peal oled terve päeva tööl olnud, siis ülejäänud õhtu maapind ikka kõigub. Aga muidu paadi peal väga toredad töökaaslased, hea toit (kõht saab täis) ja pole raske ka. Ainult baaris on halb olla, sest austraallastest ei saa aru... Noo see pole inglise keel ja need lühendid ja släng... See on eraldi pikem jutt. Ehk teeme sellest video :)
Kui Indrek tööl on, siis saame lahedalt paadiga sõita üle vee. Indrek ise OK skipper ja tegi meile sõitu.
Ja nii me siin Sydneys elame. Uuest nädalast hakkab loodetavasti tihe tööaeg pihta, peamised vaatamisväärsused on nähtud. Ja linn on linn. Elu käib.
Kõige lahedam või omapärasem on sydneys suur metallsild, mis kahte linnapoolt ühendab. See on 1932 aastal tehtud 1149m pikk ja 49m lai ning 134m kõrge. Sild kaalub 52800 tonni ja on maailma kõige raskem sild. Sillaehituse jutt on ka huvitav.. Aga ei hakka teid kõiki sellega traumeeritud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar