teisipäev, 6. november 2018

Teretulemast Taiwani - Taipei


Taiwan on üsna väike, kuid päris läänelik riigike (noo, nii läänelik kui üks aasiariik olla saab). Taiwan asub linnulennult Hiinast 180km idasuunas. Taiwan tahab olla iseseisev riik ja mingi valitsus ja iseseisvus neil ka vist on, kuid Hiina arvab, et Taiwan on ikka nende osa ja ka paljud riigid ei tunnista Taiwani kui iseseisvat riiki, seega mis ta siis päriselt on, ei teagi. 

Meie aga lendasime Brissist otse Taiwani pealinna Taipeisse.


Lend maandus päris vara hommikul, niiet meil jäi terve päev linna avastamiseks. Lennujaamaamas jätsime suured kohvrid kaheks nädalaks hoiule ning seljakottidega asusime rongidega seiklema. Õnneks pole numbrid hieroglüüfides ja see teeb meie elu siin lihtsamaks, hieroglüüfidest küll aru ei saa.

Mann rongiplaani uurimas

Kõigepealt vaatasime üle pühakoja





Peale seda kihutasime peaväljakule ja need hooned olid tõesti massiivsed ja uhked




Seejärel sõitsime metrooga Taipei kõige kõrgemat hoonet vaatama - Taipei 101

Metroopilt ka ikka

Huvitav on see, et Taiwani linnades on iga nurga peal mänguautomaadid, kus peab kraanaga mänguasja kätte saama. Paraku on need enamasti aga inimtühjad. Hiljem kuulsime, et mõned eestlased ikka proovisid järgi, kuid paraku ei läinud õnneks.


Päeva lõpetasime aga vaatega linnale. Sõitsime gondliga Maokongi teeistandustesse, et kuulsaid hiina teemaju ning kohalikku teed proovida.







Ööturule sel õhtul enam ei jõudnud, olime liiga väsinud.

Uus päev viis meid aga rongi ja bussiga Taipeist põhjapoole, vanasse väikesesse kullakaevanduse linna Jiufen'isse. Kulda seal küll enam ei kaevandata, kuid linnake ise oli nunnu, taustaks mäed ja tänavatel sadu turiste.


Linnakese läheduses asus ka kuldne kosk, otsustasime sinna kõndida ning sattusime väga kiftidele väikestele tänavatele.



Kosk ise oli tõesti täitsa kollakas ning terve jõeke sama kollane ja väga värviline. Kulda me ei leidnud.



Tagasi Taipeisse jõudes seadsime sammud veel ööturule. Need on siin väga populaarsed.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar